Kazán szoros

2024. június 07. - 2024. június 09.

3 nap 2 éjszaka

Hajókázás a Kazán szorosban és Vaskapu vízerőmű látogatás Orsován !

Útvonal : CSÍKSZEREDA-SZÉKELYUDVARHELY – CSERNAKERESZTÚR – VAJDAHUNYAD VÁRA –ORSOVA-DROBETA TURNU SEVERIN –  HERKULESFÜRDŐ – TÎRGU JIU -COZIA -NAGYSZEBEN-CSÍKSZEREDA

1. Nap –  Június 7. Péntek 

Indulás Csíkszeredából, reggel 7 órakor. Közös ebéd Csernakeresztúron, azon a településen, ahol még mindig őrizik az idetelepített egykori bukovinai székelyek emlékét. Ebéd után megtekintjük a nemrég felújított vajdahunyadi várat, majd vadregényes hegyek és folyók között folytatva utunkat elérjük a Dunát és megérkezünk Orsovára , ahol elfoglaljuk szállásunkat és közös vacsorával zárjuk napunkat. Szállás Orsován, 3*-os hotelben.

2. Nap –  Június 8. Szombat

Másnap reggeli után az orsovai kikötőből háromórás hajókázásra indulunk. A Kis- és Nagy Kazán szoroson áthaladni bizonyára a kirándulás fénypontját jelenti majd minden résztvevő számára.  Közös ebéd Orsován. A hajókázást követően meglátogatjuk a római katolikus templomot, ahol emléktábla jelzi, hogy 1849 és 1853 között Orsova mellett volt elásva a magyar Szent Korona. Délután ellátogatunk a Vaskapu vízi erőműhöz és bepillantást nyerhetünk annak látogatható részébe. Drobeta Turnu Severinbe érve ellátogatunk a római kori Apolodor hídfőhöz és megtekintjük az akváriumot is. Ezt követően a közeli Herkulesfürdőre látogatunk el, ahol régi és felújított épületek mesélnek az egykor nagy hírnévnek örvendő fürdőhelyről.  Este közös vacsorával zárjuk a napunkat. Szállásunk ugyanabban a szállodában, mint első nap.

 3. Nap – Június 9. Vasárnap

Harmadik nap, a reggeli után Târgu Jiu irányába indulunk, ahol meglátogatjuk a világhírű szobrász, Constantin Brâncuși néhány alkotását. További utunk során megtekintjük a híres Cozia kolostort, majd az Olt mentén haladva a Vörös-torony szoroson át visszaérünk a Szászföldre. A nagyszebeni városnézést követően, ahol egyéni úton ebédszünetet tartunk, Segesvárt és Székelyudvarhelyt érintve a késő esti órákban érkezünk Csíkszeredába.

Hívjon most a 0741 231 307-os telefonszámon és foglalja le hétvégi kirándulását vagy érdeklődjön az iroda székhelyén naponta 09-17 óra között!

Az iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.

Az ár tartalmazza:

 • Szállítást autóbusszal
 • 2 éjszaka szállást  3*-os szállodában  Orsován
 • Reggelit, ebédet, vacsorát Orsován ( lehetséges halas menüt választani, igény szerint)
 • ebédet Csernakeresztúron
 • Hajókázás díját a Kazán szorosban
 • Magyar nyelvű  idegenvezetést
 • Parkolási díjakat

Az ár nem tartalmazza:

 • Vajdahunyadi várba a csoportos belépő díját:  Felnőtt – 30 ron,  Nyugdíjas – 15 ron, Diák/iskolás – 5 lei
 • Szörény vár: 28 ron-fő, 14 ron-nyugdíjas
   
 • Vaskapu Vízerőmű múzeum :  12 ron-fő, 6 ron -nyugdíjas, 3 ron -gyerek.
 • Egyéb egyéni költséget

A  belépési árak enyhén változhatnak.

Több csatornán is lehetséges feliratkozni kirándulásainkra:  telefonon, e-mailen, Messengeren vagy WhatsAppon.

Az ülésrend az autóbuszos kirándulásaink esetében, az előleg befizetésének sorrendjében történik, amely minden kirándulás esetén a teljes jelentkezési díj 25% -át képezi.

A hátralékot indulás előtt legkésőbb 20  nappal szükséges befizetni. 

Fizetési módok: az iroda székhelyén készpénzzel , bankkártyával, vakációs jegyekkel vagy online. 

Kedvezmény visszatérő utasaink számára: 25 ron/fő.