Project Description

MAGYARORSZÁG LEGJAVA 3
2021. Június 29. – Július 4.

Nyíregyháza – Eger – Budapest – Ópusztaszer – Makó wellness

Útvonal: Csikszereda – Székelyudvarhely – Marosvásárhely – Nagyvárad – Nyíregyháza – Eger – Budapest – Ópusztaszer – Makó – Arad – Temesvár – Déva – Szeben – Segesvár –Székelykeresztúr – Székelyudvarhely – Csíkszereda

ESTI HAJÓKÁZÁS  A DUNÁN!  

 • balaton2
 • balaton1
 • balaton3
 • balaton4
 • balaton5
 • balaton6
 • balaton7
 • Magyarorszag
 • Magyarorszag
 • Magyarorszag
 • Feszty

385 €/fő

FOGLALJON

KÖRÚT LEIRÁSA

 • Szállítás: 49 fős autóbusszal

 • Indulás: Csíkszereda

 • Dátum: 2021.06. 29 – 07.04

 • Minimális csoport: 30 fő

 • Szállás: 2 éjszaka Nyíregyházán , 2 éjszaka Budapesten , 1 éjszaka Makón, reggeli


1. Nap. Június 29., Kedd. Csíkszereda – Nagykároly – Nyíregyháza, kb. 500 km

Hajnali indulás Csíkszeredából Kolozsvár – Zilah – Nagykároly – Nyíregyháza útvonalon. Pihenő séta Nagykároly központjában, ahol a legfőbb látnivaló a romantikus lovagvár külsejű, nemrég általános felújításon átesett Károlyi-várkastély. A szállás elfoglalása Nyíregyházán. Esti városnézés: Kossuth Lajos tér és emlékmű, Városháza és Takarékpénztár, Magyarok Nagyasszonya székesegyház és Bérpalota, Három Grácia díszkút és a Megyeháza. Visszatérés a szállásra. Szállás Nyíregyházán.

2. Nap. Június 30., Szerda. Nyíregyháza – Sárospatak, kb. 160 km

Reggeli. Kirándulás Sárospatakra, a Rákóczi-várkastélyhoz, amelynek későreneszánsz vármagját alakították várkastéllyá a Habsburg korban, markáns része a Vörös-torony. Napjainkban több gyűjtemény idézi fel a vár és a család történetét, bejárhatók a várpincék, a védművek és tornyok is. Visszatérés Nyíregyházára, útközben séta és vásárlási lehetőség Tokajon. Szabad program a Nyíregyházához tartozó Sóstón, alternatív opciók: az Nyíregyházi Állatpark látogatása, a Sóstói Múzeumfalu megtekintése, esetleg korzózás a csónakázótónál. Szállás Nyíregyházán.

3. Nap. Július 1., Csütörtök- Nyíregyháza – Eger – Budapest, kb. 380 km

Reggeli. Buszozás Budapest irányába. Várlátogatás Egerben, séta a barokk városközpontban: itt található az ország második legnagyobb temploma, az Egri Bazilika, a város alatti alagút- és pincerendszer, illetve az érseki palota. A magyar kultúrkörben közismert vár napjainkban múzeum, Magyarország legnépszerűbb vidéki turista célpontjainak egyike, szobor és tárlat tiszteleg Dobó István várkapitány és a hősies várvédők emléke előtt. A szállás elfoglalása Budapesten. Pesti városnéző séta az Erzsébet-Lipótváros-Belvárosi részen: a Duna part közelében látható a Vigadó, az Akadémia, Széchenyi István és Deák Ferenc emlékművek; a Vörösmarty téren látható az impozáns Szózat-allegória emlékműve és a neves Gerbeaud cukrászda; szabad program a Váci utcában; a nemrég új arculatot kapott József nádor téren át jutunk a Szabadság térre, amelynek képét meghatározzák Alpár Ignác tervező referenciamunkái: a Tőzsdepalota, a Nemzeti Bank, az Anker-ház; a téren van a Virágozz!-liget, a budapesti ostrom áldozatainak emlékműve, és a Batthyány-örökmécses; a parlament szomszédságában található az újra felállított Kossuth emlékmű, II. Rákóczi Ferenc lovasszobra, a parton pedig József Attila szobor tekintete réved a Dunára. Hajós városnézés, az Országház – Nemzeti Színház útvonalon, a Duna legszebb hídjai alatt. Szállás Budapesten.

4. Nap. Július 2., Péntek. Budapest

Reggeli. Az Országház épületének látogatása. A neogótikus épületegyüttes meghatározza Budapest városképét, a látogatás során megtekinthető az egykori Felsőház gyűlésterme, a Díszlépcső, a Kupolacsarnok és a Szent Korona, a látogatást tematikus kiállítások teszik érdekfeszítőbbé. Budai várséta: a Budavári Sikló vezet az egykori királyi palotához; a Sándor-palota napjainkban köztársasági elnöki rezidencia, a szomszédságban levő Karmelita-kolostort a Miniszterelnöki Hivatal használja; Budapest másik ikonikus épülete a Mátyás-templomként ismert Nagyboldogasszony-templom egykoron koronázások helyszíne volt, napjainkra turisták ezrei hemzsegnek környékén, szomszédságában található a Halászbástya és a Szent István-szobor; a közelben a Mária-Magdolna templom árválkodó tornya történelmi mementó a múlandóságra, mellette Kapisztrán János vigyázza az egykori katonai rendeltetését megőrző hadtörténeti múzeum épületét. Szabad program. Séta a Hősök terén, a magyar történelem pantheonjánál, a szomszédságban található a különböző történelmi korokat idéző épületegyüttes az 1896-os világkiállításra készült prezentáció, ami karakteres homlokzatának köszönheti a Vajdahunyadvár nevet. Szállás Budapesten.

 5. Nap. Július 3., Szombat. Budapest – Ópusztaszer – Makó, kb. 280 km

Reggeli. Utazás Ópusztaszerre, séta az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Fő látványosság a honfoglalás korát idéző, 120 méteres Feszty-körkép, a magyar kultúrkör egyik ikonikus alkotása. Az emlékpark látnivalóit számos tárlat egészíti ki a magyarság életmódjáról és történelméről, népszerű látványosság az Árpád-emlékmű, vagy a  magyar királyok viaszfigurái; a park része a múzeumfalu is, ahol a 19. század életmódját idézik a bejárható lakóházak, műhelyek, hivatalok; 3D-s filmvetítésen a magyarság és a település történelmét idéző alkotások is megtekinthetők.  Amenyiben  az időnk engedi szabadidő wellnessre a Hagymatikum   gyógyfűrdőben. Szállás Makón.

6. Nap. Július 4., Vasárnap. Makó – Csíkszereda, kb. 580 km

Reggeli. Indulás Csíkszeredába, érkezés a késő esti órákban

Az iroda fenntartja a programváltoztatás jogát a körülményektől függően.

Az ár tartalmazza:

 • Autóbuszos szállítást
 • 5 éjszaka szállást reggelivel
 • A Budapesti esti hajókázás díját 1 pohár itallal
 • Az idegenvezetés költségeit
 • A buszvezetők ellátását
 • Parkolódíjakat
 • Autópályadíjakat

Az ár nem tartalmazza:

 • Az egészségügyi biztosítást
 • Egyéb egyéni költségeket
 • Belépőket :
 1. Budapest, Országház: 3500 Ft kedvezményes jegy Magyarország és az EU állampolgárainak;  1900 Ft kedvezményes jegy Magyarország és az EU diák állampolgárainak (6-24 év),
 2. Ópusztaszer, Nemzeti Történelmi Park: 2600 Ft/fő
 3. Nagykároly, Károlyi kastély: 10 lej/felnőtt, 5 lej/gyerek
 4. Sárospatak, Rákóczi várkastély: kombinált jegy csak a Vörös-torony és a Rákócziak dicső kora… kiállításokra: 1500 Ft/ fő, díjtalan 70. életévüket betöltöttek számára
 5. Nyíregyháza, Állatpark: 2500 Ft/fő (opcionális) min 15 fő esetén érvényes ez az ár, standard ár: 3700 Ft/fő
 6. Nyíregyháza Sóstói Múzeumfalu: 1200 Ft/fő (opcionális) min 15 fő esetén érvényes ez az ár, standard ár: 1200 Ft/fő
 7. Budai vár: 1000 Ft/fő; sikló: menetjegy: 1400 Ft/fő (opcionális), gyermekjegy: 700 Ft/fő (opcionális)
 8. Dobó István Vármúzeum, Eger: 1700 Ft/fő, 850 Ft/gyerek

A belépők díja kis mértékben változhat. A programban lévő látnivalókat az adott időpontban, a  helyi hatóságok rendeleteinek függvényében tudjuk megvalósítani.

Megértésüket köszönjük!

 • A beutazási feltételek hivatalos ellenőrzése a www.mae.ro oldalon lehetséges.

Szeretettel és odafigyeléssel várjuk !!!

Jó kikapcsolódást kívánunk, sok szép élményben legyen részünk!

Utasaink véleménye…

FOGLALJON MOST

SAJÁT KÜLFÖLDI ÚTAK