Tavaszi zarándoklat Medjugorjébe

Tavaszi zarándoklat Medjugorjébe

2024. április 25. - 2024. május 01.

7 nap 6 éjszaka

Zarándoklat Égi Édesanyánkhoz, a Béke Királynőjéhez. Jövet-menet szállás Magyarországon!

Útvonal: Csíkszereda - Székelyudvarhely - Székelykeresztúr - Segesvár - Déva - Arad - Szeged - Baja - Mohács - Udvar - Mostar - Medjugorje - Baja - Segesvár - Csíkszereda

1. Nap- Április 25. Csütörtök

Indulás reggel 05:00 órakor Csíkszeredából, folyamatos utazás, kisebb pihenőkkel Bajáig,(Magyarország), ahol elfoglaljuk 3*-os szállásunkat. Szentmisén veszünk részt a Hétfájdalmú Szűz kápolnában. (Igény szerint lehet vacsorát rendelni a helyszínen vagy vacsora a csomagból.)  Pihenés. Szállás Baján

2. Nap –Április 26. Péntek

Reggeli Baján.  Folytatjuk utazásunkat Medjugorjébe, várható érkezés a késő délutáni órákban. Szállás elfoglalása, kb. 300 m-re a Szent Jakab templomtól. Vacsora. Szállás Medjugorjében.

3. Nap-Április 27. Szombat

 Reggelink elfogyasztása után indulunk a Keresztútat elvégezni a  Krizevácon, ahol az ég és a föld összeér.  Tetején egy hatalmas feszületet állítottak fel az 1930-as években. A hozzávezető út pedig egy Kálvária, amelynek adott pontjain stációkat állítottak fel. A domborműveken Jézus szenvedései láthatóak. A zarándokok kitartóan küzdenek a sziklából kiálló kövekkel, amelyeket fényesre csiszoltak millióinak cipőtalpai. Sokan mezítláb járják végig az utat, a cél Jézus Krisztus. Ebéd  után szabad program, lehetőség kegytárgyak vásárlására. Opcionálisan 17 órától  rózsafűzér, valamint 18 órától szentmise a Szt.Jakab templomban,  mely magyarul is hallható lesz,  ajándéktárgyak megszentelése. Szentségimádás a SZENT JAKAB templomban  Szállás Medjugorjében.

4. Nap-Április 28– Vasárnap

Reggeli. Majd a  Jelenések hegyére megyünk, ahol először megjelent Mária a gyermekeknek, a hegy tetején a medjugorjei Mária szobor látható. Rózsafüzér fohászkodás. Ebéd. Utána meglátogatjuk a KRAVICA festői vízesést.  Séta és fényképezési lehetőség a 26 méter magas, körülbelül 120 méter széles látványos természeti jelenségnél. Este opcionálisan 17 órától  rózsafűzér, valamint 18 órától szentmise a Szt.Jakab templomban, mely magyarul is hallható lesz. Szállás Medjugorjében

5. Nap-Április 29–Hétfő Reggeli után ellátogatunk a Cenacolon közösséghez Medjugorjében, amely a hit által szenvedélybetegségeikből gyógyult ífjak közössége, tanúságtételeket hallgathatunk. Ebéd. Majd Tihaljinába megyünk ahol részt veszünk a magyar nyelvű legszentebb áldozaton,(amennyiben lehetséges lesz) kb 30 km távolságra van Medjugorjétől. A kis falu templomában egy különlegesen szép Szűz Mária szobor található, amelyhez számos imameghallgatás köthető. Opcionálisan 17 órától  rózsafűzér, valamint 18 órától szentmise a Szt.Jakab templomban,  ajándéktárgyak megszentelése, majd szentségimádáson veszünk részt  a SZENT JAKAB templomban. Szállás Medjugorjében.

6. Nap-Április 30. Kedd Reggeli előtt, magyar szentmisén veszünk részt a Szent család kápolnában. Elbúcsúzunk a Medjugorjei Szűzanyától áldását kérve utunkra. Megállunk egy rövid városnézésre Mostárban, ahol a Neretva bal partján a bosnyákok laknak, itt-ott minaretek nyúlnak az ég felé, de ha átpillantunk a túlpartra, a városképet a modern katolikus templom uralja, a hegytetőn hatalmas kereszttel. Ez a horvátok lakta rész. Kis szabadidő a bazársoron, a Stari Most, illetve a régi  híd megtekintése. Zaccos török kávét is ízlelhetünk. Szállás Baján. ( igény szerint vacsora rendelhető).

7. Nap-Május 1.Szerda Reggelink elfogyasztása után Petőfiszállásra, Pálosszentkútra, a Szentkúti Szűzanyához  látogatunk,(amennyiben tudnak fogadni a pálos atyák) majd Isten áldásával folytatjuk utazásunkat hazafele, rövid pihenőkkel Csíkszereda irányában.  Várható érkezés Csíkszeredába a késő esti órákban.

Irodánk fenntartja a programváltozás jogát a körülményektől fűggően.

Szeretettel várjuk!

Mária, Béke és Kiengesztelődés Királynője, könyörögj értünk és az egész világért!

Az ár tartalmazza:

 • 4 éjszaka szállást Medjugorjében  központi fekvésű 2*-os panzióban,
 • félpanziós ellátást a  4*-os hotel éttermében,
 • 2 éjszaka szállást Baján 3*-os hotelben reggelis ellátással,
 • szállítást kényelmes autóbusszal,
 • lelkivezetést, utaskísérést,
 • kirándulást a Kravica vízeséshez,
 • Mostar város látogatását,
 • Tihaljinában a látogatást,
 • a Szt.Jakab templomban a szentmisék magyar nyelvű fordítását,
 • zarándokfüzetet,
 • parkolások díját

Az ár nem tartalmazza:

 •  belépő a Kravica vízeséshez, amely  kb. 8-10 eur-fő,
 • egészségügyi bíztosítást, storno bíztosítást(utasbíztosítást), egyéb egyéni költséget.

Utazási feltételek:

 • Mindenki érvényes személyazonossági igazolvánnyal vagy útlevéllel utazhat. Személyazonosságival nem rendelkező kiskorúak esetében fényképes útlevélre van szükség. Kiskorúak (18 év alattiak) kizárólag szülőkkel együtt vagy közjegyzői felhatalmazással rendelkező egyik szülővel hagyhatják el az országot. Ha egyik szülő sem kíséri a kiskorú gyereket minkét szülő beleegyezése szükséges hitelesítve közjegyző előtt+erkölcsi bizonyítvány (cazier judiciar) a kísérő felnőtt személy részére kiállítva.
 • A biztosítások  irodánkban is megköthető.
 • Az autóbuszban az elhelyezés előre meghatározott ülésrend szerint történik.
 • Az autóbusz  2–3 óránként  15–2o perces szünetet tart benzinkutaknál, autópályák menti pihenőhelyeknél.
 • Az utazási feltételek pontos szabályait a www.mae.ro oldalon tetszenek tudni ellenőrízni és természetesen irodánk elérhetőségein keresztül.

Medjugorjében szükséges:

 • Kisrádió (vagy rádiós mobiltelefon) és fülhallgató. A magyar nyelvű szinkrontolmácsolást ezen keresztül hallgathatjuk majd. A helyszínen is lehet  vásárolni (kb. 5 euró).
 • Rózsafüzér
 • Költőpénz- euro, forint. Bankkártya is használható.
 • Vegán, vegetáriánus, más étrend esetében megkérjük szépen jelezzék felénk.